Människans bästa vän hunden

Det är ingen myt att en hund är människans bästa vän. Det är den helt klart! Betänk själv att hunden alltid älskar sin ägare och är den trogen. Hunden är alltid glad att se ägaren när den kommer hem från jobbet eller från affären. Det spelar nästan ingen roll om ägaren bara varit utanför dörren i en minut för att hunden ska bli glad när ägaren är tillbaka. Hundar är verkligen fascinerande djur både vad gäller personlighet och genetik.

Ha roligt med hunden

Om det är något jag har lärt mig som hundägare är det att ha roligt med sin hund. Det spelar inte någon större roll vad det gemensamma intresset är. Genom att ha roligt med sin hund blir det mycket mer av en upplevelse att äga en hund. När det är riktigt regniga och tråkiga dagar kan det kännas lite motigt, men att ha något att se fram mot piggar upp mycket och gör det enklare. Det är självklart lättare att träna hunden i något den är avlad för. En border collie är oftast överlägsen i agility, men det kommer inte att ta bort nöjet för en hund som är långsammare. Vad spelar det egentligen för roll hur snabb ekipaget är om hund och ägare gillar det?

Tänk efter innan en hund införskaffas

En hund tar otroligt mycket tid. Det är svårt att förstå hur mycket en hund kräver innan den faktiskt är på plats. Det är passningen 365 dagar om året och hunden behöver rastas flera gånger om dagen. Oavsett om det är kallare än minus 20 eller ösregnar hela dagen kommer hund att behöva gå ut flera gånger. En semester kommer att bli svårare att planera in och livet blir på många sätt mer låst. Helt klart att det är värt det, men tänk verkligen efter innan.