Ibland önskar jag mig ett pensionärsliv

Stressiga dagar önskar jag ofta att jag vore pensionär. Tänk att kunna äga och bestämma över sin egen tid. Jag har funderat en del över vad jag ska göra när jag blir pensionär. Tanken på att flytta till ett varmare och billigare land ligger helt klart på listan. Samtidigt är det svårt att sia om livet som pensionär när det är många år kvar. Vem vet hur världen ser ut då? Ingen skulle jag tro. Drömma går ändå bra och det har jag gjort många gånger.

Bästa landet att bo i som pensionär

Många svenska pensionärer har valt att flytta till Thailand. Det ligger helt klart på min lista också. Jag har hört från andra att det finns spännande ställen i Europa som kan vara av intresse, men då är det färre andra svenskar på plats. Om det inte gäller Spanien förstås. Det har blivit dyrare där och vad jag har hört är svenskar inte alltid populära eftersom det har flyttat dit så många.

Jag har även hört mycket gott om Bulgarien. De är med i EU nu och husen är väldigt billiga där nere. Idag går det att få ett helt ok hus för mindre än 100 000 kronor, vilket är riktigt bra!

 

Lösa ekonomin som pensionär

Det svåraste för mig kommer att bli att lösa ekonomin eftersom pensionen knappast kommer att vara hög. Problemen är stora redan idag för pensionärerna och det lär inte bli bättre. Frågan är väl hur det går att lösa ekonomin för att kunna bo kvar i Sverige. Jag har ingen lösning just nu och vet inte om jag kommer att komma på någon. Läget kan hinna förändras genom åren även om det inte är troligt att det kommer att bli möjligt att överleva på en pension. Vad tror ni om framtiden för pensionärer?