Hur ska vi kunna lita på våra politiker?

Nu brukar jag sällan välja att skriva om politik då det knappast är ett ämne som inspirerar mig. Ni får inte tro att jag inte är intresserad nu, tvärtom faktiskt. Det är bara det att med allt som har varit inom den svenska politiken den senaste tiden känns det bara mer deppigt än inspirerande. Valet som var sist och efterspelet av det måste resten av världen ha skrattat åt.

Mina åsikter om svenska valet

Det finns en hel drös med frågor som vi faktiskt kan ställa oss idag. Jag tänker på att vi som har rösträtt faktiskt har något att säga till om. I andra länder har folk lite mer stake än vad vi svenskar har och där demonstrerar befolkningen när de anser att något är fel. I Sverige sitter vi mest hemma framför tv:n eller en dataskärm och klagar på att de inte är bra. Vi borde kunna börja ställa lite krav där vi står för det vi faktiskt vill. Är vi nöjd med att ha SD på ena sidan och de röda på den andra? Lite så har det faktiskt blivit idag. Varför kan inte fler mötas och faktiskt börja göra det vi svenskar önskar med vårat land? Välfärden behöver höjas, helt klart, men var ska vi börja.

 

Sverige i framtiden

Det börjar bli dags att vi tänker på framtiden nu. Vilket Sverige vill vi ha? Idag blir fler och fler pensionärer hemlösa och ännu fler lever under fattiggränsen. Är det något vi egentligen tolererar? Hur kan vi lösa situationen på kort sikt och sedan på lång sikt? Det är självklart svåra frågor som kräver mycket av samhället. Hur vi än vänder och vrider på det kommer vi att bli berörda om vi inte redan är det idag? Det kanske är dags att både regeringen, riksdagen och det röstande folket börjar jobba med varandra istället för emot varandra. Håller ni inte med?